Tjeckoslovakisk grogg
Mörk kubansk rom
Vatten
Strösocker
Citron
Tjeckernas höga konsumtion av rom härrör främst från tidigare byteshandel med Kuba. Under svåra ekonomiska perioder fick Kuba importera tjeckoslovakiska råvaror och produkter i utbyte mot inhemsk producerad rom av finaste sort. En ny populär tradition var snart född på resturanger och ölstugor: den tjeckoslovakiska lättgroggen. Gör så här: Häll varmt vatten i ett avlångt grogglas. Tillsätt 4-6 cl. mörk kubansk rom, två teskedar strösocker och en citronskiva. Rör om grundligt och avnjut! För bästa resultat rekommenderas groggveranda med utsikt över det 474 meter höga och vackra TV-tornet i Zizkov.
Mera tips och nyheter i veckotidningen INTERNATIONALEN!
http://www.internationalen.se/content.php?article.367
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar